Bydelens kvarterer
Udviklingen af nye og mindre kvarterer med egen identitet er en vigtig del af bydelens udvikling.
Området omkring Hasle Torv udvikles til et nyt og karakterfuldt centrum, hvor man mødes pa tværs af bydelens kvarterer
Kvarteret udvikles med afsæt i det nuværende handelsliv, som styrkes med nye funktioner og boliger. En stærk destination med egen identitet, som er attraktiv for bydelens beboere og besøgende. Torvet og arealerne omkring skal være det mest levende mødested i bydelen, hvor der er plads til forskellige typer handel og erhverv, fra detailkæder til specialbutikker, caféer og restauranter.
Ved Ellekær udvikles et nyt boligkvarter og et levende mødested med unikke grønne sports- og bevægelsesfaciliteter.
Med afsæt i stedets eksisterende kvaliteter udvikles et nyt boligkvarter, og områdets fritidsfunktioner videreudvikles til en stærk destination for hele bydelen. Fritidsfunktioner og et aktivitetsstrøg skaber grundlaget for livet i kvarteret og aktiverer området i dag- og eftermiddagstimerne.
Der er en særlig opmærksomhed på sammenhængen mellem områdets boldbaner og kvarterets boliger, som kræver, at der skærmes for støj og lys. Det skal gøres, så kvaliteten og trygheden i forbindelser og rum sikres, og så der bliver skabt tværgående gennemgange og passager.
Her udvikles et nyt levende kvarter med intime og trygge gaderum, hvor der er plads til leg pa gaderne, og hvor naboer modes til en snak.
Havekvarteret bliver et mix af eksisterende og nyt, af ejer og leje, rækkehuse, lejligheder og ungdomsboliger. Rækkehuset, der forener parcelhusets kvaliteter med en højere tæthed og nye typer fællesskab, spiller en afgørende rolle. Omkring boligerne er det gode hverdagsliv i fokus, hvor haver, gade- og gårdrum er centrum for både større og mindre fællesskaber.
Her udvikles et nyt varieret boligkvarter med grønne fælles gårdrum og trygge gaderum. Boligudbuddet skal være blandet. Bade i ejerform, men også i størrelse.
Elkvarteret bliver et nyt varieret boligkvarter med grønne fælles gårdrum og trygge gaderum. Boligerne varierer fra lejligheder til rækkehuse og ejer- og lejeboliger. Dermed forenes områdets skala og boligtyper med villakvartererne i syd og boligblokkene mod nordøst. Mod Ringvejen kan offentlige og åbne funktioner etableres som indgang til bydelen for at sikre et blandet kvarter.
Her udvikles et let tilgængeligt og bynært erhvervskvarter med spændende og åben arkitektur, hvor man finder inspirerende virksomhedsfællesskaber og et levende arbejdsmiljø.
Bebyggelsen er tættere og højere her end i den øvrige bydel. Med sin synlige placering skal bebyggelsen være et vartegn for bydelen og et billede på områdets positive forandring.
Parkkvarteret udvikles til et grønt kvarter med boliger, attraktive idræts- og kulturfaciliteter og levende mødesteder.
Kvarteret skal have et bredt udbud af boliger til alle livsfaser, husstandstyper og indkomstgrupper, men med et særligt fokus på børnefamilier. Det skal understøttes ved opførelse af nye boliger og ved renovering af de eksisterende almene boliger.
Renoveringerne skal skabe identitet, variation og gode forbindelser mellem boligen og de grønne uderum. Det kan fx gøres gennem forskellig facadebearbejdning eller med nye åbninger i gavlene, så boligerne får udsigt over Aarhus.
De grønne kvaliteter skal kendetegne hele kvarteret med en særlig tyngde omkring Den Grønne Kile, som udvikles og fastholdes som bydelens vigtigste sammenhængende grønne uderum. Byrum og facader skal tænkes grønne, og gaderne skal have træer.